Antep fıstıklı ve incirli avokado semifreddo sosu için
Doğa Özkaya
@margauxthecook
Dünyanın önde gelen cerrah işletmelerinden birinde idareyici olarak çalışıyorum. 17 yıldır pişiriyorum. Gözde alanım kekler, pastalar ve fırıncılık. Neredeyse 3 yabancı dili iyi kavrıyorum. Bu sayede çok fazla kaynağa ulaşabiliyorum. Instagram benim için, bir gün sahip olacağım çocuklarıma ve torunlarıma hoş reçeteler vazgeçmek için iyi bir arşiv. Yaşamda neyi en çok istersen o senin sınavın oluyor! Bunların başında arıtılmış şekersiz lezzetler geliyor, bu surattan da size agave ve avokado ile şahane bir semifreddo hazırladım.
Aydan Üstkanat ’ın anekdotu
Ekim ayında erkenci türleri ile başlayan avokadonun değişik türlerini yaza kadar bulabiliriz. Tatlılarda kullanmak fikri pek aşina olmadığımız bir gidişat, en azından bir defa sınanmalı. Bu tatlının sunumu için bir hayli seçenek muhtemel. İncir için geri sayım başladı; bulamayabilirsiniz. Sosunu dilediğiniz mevsim meyvesi ile hazırlayabilirsiniz.
Acıbadem kurabiyeli ve bitter çikolatalı semifreddo tarifi için tıklayın