Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma Tarifi İçin malzemeler
100 g kıyılmış Antep fıstığı içi
50 g toz şeker
300 ml süt
300 ml krema
1 yemek adalȩığı bal
1 yemek adalȩığı gül suyu
200 g kaymak
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma Nasıl Yapılır?
Antep fıstığının yarısını ve şekeri mutfak robotunda iyice ezin. Sütü, kremayı, gül suyunu ve robotta çektiğiniz şekerli karşımı bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte 20 dakika süresince, arada bir karıştırarak pişcerahat. Tencereyi ocaktan alıp, mikserle çırparak soğutun. Kaymağı, rendelenmiş portakal kabuğunu, balı ve kalan fıstıkları karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırıp bir kaba aktarın. Buzlukta en az 6 saat kadar bekletip servis yapın.