Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma

Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma

Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g kıyılmış Antep fıstığı içi
  • 50 g toz şeker
  • 300 ml süt
  • 300 ml krema
  • 1 yemek adalȩığı bal
  • 1 yemek adalȩığı gül suyu
  • 200 g kaymak
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Antep Fıstıklı Ve Ballı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Antep fıstığının yarısını ve şekeri mutfak robotunda iyice ezin. Sütü, kremayı, gül suyunu ve robotta çektiğiniz şekerli karşımı bir tencereye aktarın.
  • Kısık ateşte 20 dakika süresince, arada bir karıştırarak pişcerahat. Tencereyi ocaktan alıp, mikserle çırparak soğutun. Kaymağı, rendelenmiş portakal kabuğunu, balı ve kalan fıstıkları karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırıp bir kaba aktarın. Buzlukta en az 6 saat kadar bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın