Malzemeler
Açmak için
Üzeri için
Şerbet için
Tatlınızı yaparken kabartma tozu yerine karbonat kullanabilirsiniz. Eritilmiş margarin, yumurta, süt, ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Azar azar unu ilave edip çok sert olmayan bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 21 bezeye ayırın ve her bir bezeyi nişasta serpilmiş tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. 7 hamuru aralarına nişasta serperek üst üste dizin ve oklava ile büyük yufka olacak biçimde açın. Değişik hamurları da aynı biçimde açarak 3 Büyük yufka elde edin. Yufkaların aralarına kocaman kıyılmış fıstık serpiştirerek üst üste yerleştirin. Yuvarlak bir kalıp ya da su kadehi ile yuvarlaklar kesin ve ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti kaynatıp ılınmaya vazgeçin. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dolaştırarak dökün. 1 saat dinlendirin. Kenarlarını toz fıstığa bulayarak servis yapın.