Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %-1,37
  • BIST
    %1,94
Antep Fıstıklı Tatlı

Antep Fıstıklı Tatlı

Antep Fıstıklı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 koli eritilmiş margarin
  • 1 su kadehi süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
  • 250 gr kocaman çekilmiş Antep fıstığı
  • 250 gr tereyağı

Açmak için

  • Nişasta

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Şerbet için

  • 5 su kadehi su
  • 5 su kadehi toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Antep Fıstıklı Tatlı Nasıl Yapılır?

Tatlınızı yaparken kabartma tozu yerine karbonat kullanabilirsiniz. Eritilmiş margarin, yumurta, süt, ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Azar azar unu ilave edip çok sert olmayan bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 21 bezeye ayırın ve her bir bezeyi nişasta serpilmiş tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. 7 hamuru aralarına nişasta serperek üst üste dizin ve oklava ile büyük yufka olacak biçimde açın. Değişik hamurları da aynı biçimde açarak 3 Büyük yufka elde edin. Yufkaların aralarına kocaman kıyılmış fıstık serpiştirerek üst üste yerleştirin. Yuvarlak bir kalıp ya da su kadehi ile yuvarlaklar kesin ve ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti kaynatıp ılınmaya vazgeçin. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dolaştırarak dökün. 1 saat dinlendirin. Kenarlarını toz fıstığa bulayarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın