Hamur için
Üzeri için
Şerbet için
Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar takribî 20 dakika orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız şerbeti soğumaya vazgeçin. Eritilmiş tereyağını geniş bir kaba alın. Ayçiçek yağı, yumurta, yoğurt, vanilya, tahin, kabartma tozu ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Sert bir hamur elde edecek biçimde azar azar un ilave edip yoğurun. Kare bir tepsinin içini yağlayın. Hazırladığınız hamuru bastırarak tepsiye yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzenleyin. Tam antep fıstıklarını hamurun üzerine hafifçe içine gömülecek biçimde yayın. Hazırladığınız nevzine hamurunu bıçakla kare biçimde dilimleyin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında fıstıklar kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıyı fırından alın. Evvelden hazırladığınız soğuk şerbeti kepçeyle yavaş yavaş üzerine dolaştırın. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Servis yapın.