Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %-0,25
Antep Fıstıklı Nevzine

Antep Fıstıklı Nevzine

Antep Fıstıklı Nevzine Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kadehi ayçiçek yağı
  • 3~4 yemek kaşığı tahin
  • 1 yumurta
  • 3/4 su kadehi kocaman kırılmış ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • Un

Üzeri için

  • 1 su kadehi Antep fıstığı

Şerbet için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Antep Fıstıklı Nevzine Nasıl Yapılır?

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar takribî 20 dakika orta ateşte kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız şerbeti soğumaya vazgeçin. Eritilmiş tereyağını geniş bir kaba alın. Ayçiçek yağı, yumurta, yoğurt, vanilya, tahin, kabartma tozu ve ceviz içini ilave edip karıştırın. Sert bir hamur elde edecek biçimde azar azar un ilave edip yoğurun. Kare bir tepsinin içini yağlayın. Hazırladığınız hamuru bastırarak tepsiye yayın. Üzerini kaşığın tersiyle düzenleyin. Tam antep fıstıklarını hamurun üzerine hafifçe içine gömülecek biçimde yayın. Hazırladığınız nevzine hamurunu bıçakla kare biçimde dilimleyin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında fıstıklar kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıyı fırından alın. Evvelden hazırladığınız soğuk şerbeti kepçeyle yavaş yavaş üzerine dolaştırın. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın