Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g tel kadayıf
  • 200 g tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon syat
  • 1 yemek kaşığı portakal syat
  • 400 g bütün Antep fıstığı

Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
  • Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. 
  • Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
  • Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kmatem havlu üzerine dizin.
  • Şerbet için şeker ile syat tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon syatnu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
  • Portakal syat ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
  • Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık desteği ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın