Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%-0,03
EURO
%0,27
ALTIN
%-0,04
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 24.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Tatlı Tarifleri
»
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Facebook
Twitter
Google+
30 Haziran 2021
0
155
+
-
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Tarifi İçin malzemeler
400 g tel kadayıf
200 g tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon syat
1 yemek kaşığı portakal syat
400 g bütün Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Nasıl Yapılır?
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırın.
Üzerini bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin.
Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin.
Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kadayıfı 5 dakika bekletin. Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkararak kmatem havlu üzerine dizin.
Şerbet için şeker ile syat tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Limon syatnu ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
Portakal syat ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık desteği ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis edin.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Tarifi: Antep Fıstıklı Kadayıf Topları Nasıl Yapılır? | Lezzet
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Dondurulmuş Yoğurt Cupcake
Önceki Yazı
Pratik Vişneli Crumble
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı