Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,55
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %0,04
Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 400 g tel kadayıf
  • 250 g tam iç Antep fıstığı

Şurubu için

  • 300 g toz şeker
  • 300 ml su

Antep Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirip iyice karıştırın. 25 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Kadayıfı tepsiye aktarın ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin. Antep fıstıklarını kadayıfın üzerinde boşluk kalmayacak biçimde yayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Şurup için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Soğuyan şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün. 30 dakika kadar şerbeti sürüklemesini bekleyip dilimleyin. Ilık servis yapın. 

Antep usulü fıstıklı kadayıf tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın