Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %1,52
  • BIST
    %0,94
Antep Fıstıklı Helva Tarifi

Antep Fıstıklı Helva Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı irmik
  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz Antep fıstığı

Hazırlanışı

Su ve şekeri kaynatın. Hafif kıvamını alınca altını kapatın.

İrmiği ayrı bir tencerede tereyağı ile pembeleşinceye kavurun. Meyane kokusu gelmeye başlayınca kavurma işi tamamlanmış demektir.

Kavurma işi tamamlanınca kaynattığınız şekerli suyu irmiklerin üstüne dökün. Ateşi iyice azaltın, bir iki kez karıştırarak bırakın, kapağın kapatın.

İrmikler şerbeti çekince 2 su bardağı toz fıstığı helvanın içine koyun. İyice karıştırıp kendi halinde demlenmeye bırakın. Üzerini bütün Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın