Yaz sıcaklarında sizi ferahlatacak Antep fıstıklı dondurma tarifi
Sütü, kremayı, şekerin yarısını ve tuzu bir taşım kaynatın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri bir çırpma teli desteğiyle iyice karıştırın. Ateşten aldığınız karışımı, yumurta sarısı karışımının üzerine usulca dökerek ve aralıksız karıştırarak ilave edin. Karışımı tekerrür tencereye boşaltın ve karıştırarak kısık ateşte pişirin ama sakın kaynatmayın. Mutfak dereceniz varsa karışım 82°C ’ye gelene dek pişirin. Hemen başka bir kaba aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya vazgeçin. Bu safhada soğuyunca, dondurma aygıtından geçirebilirsiniz.
Dondurma aygıtınız yoksa yayvan bir kapta buzluğa koyun ve dilediğiniz kıvama gelene dek 10-15 dakikada bir buzluktan çıkarıp karıştırın. Şayet buz kırma özelliğine sahip bir mutfak robotu veya blender ’ınız varsa, yayvan bir silikon kapta 20 cm x 20 cm dondurun. Tamamıyla donunca, buz küpü gibi küpler kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotunun eforuna göre, müddet 1-4 dakika arasında değişebilir. Dondurma istediğinizden fazla erirse, dilediğiniz kıvama göre 20-30 dakika buzluğa kaldırabilirsiniz.