Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,81
  • ALTIN
    %-0,64
  • BIST
    %0,97
Antep Fıstıklı Dondurma

Antep Fıstıklı Dondurma

Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su kadehi bütün yağlı süt 600 ml
  • 1 su kadehi krema 200 ml
  • 1 su kadehinden 1 parmak az toz şeker 175 g
  • Bir tutam tuz İsteğe bağlı
  • 6 yumurta sarısı
  • 1/2-1 su kadehi toz Antep fıstığı 100-150 g

Antep Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Yaz sıcaklarında sizi ferahlatacak Antep fıstıklı dondurma tarifi

  • Sütü, kremayı, şekerin yarısını ve tuzu bir taşım kaynatın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri bir çırpma teli desteğiyle iyice karıştırın. Ateşten aldığınız karışımı, yumurta sarısı karışımının üzerine usulca dökerek ve aralıksız karıştırarak ilave edin. Karışımı tekerrür tencereye boşaltın ve karıştırarak kısık ateşte pişirin ama sakın kaynatmayın. Mutfak dereceniz varsa karışım 82°C ’ye gelene dek pişirin. Hemen başka bir kaba aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya vazgeçin. Bu safhada soğuyunca, dondurma aygıtından geçirebilirsiniz. 
  • Dondurma aygıtınız yoksa yayvan bir kapta buzluğa koyun ve dilediğiniz kıvama gelene dek 10-15 dakikada bir buzluktan çıkarıp karıştırın. Şayet buz kırma özelliğine sahip bir mutfak robotu veya blender ’ınız varsa, yayvan bir silikon kapta 20 cm x 20 cm dondurun. Tamamıyla donunca, buz küpü gibi küpler kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotunun eforuna göre, müddet 1-4 dakika arasında değişebilir. Dondurma istediğinizden fazla erirse, dilediğiniz kıvama göre 20-30 dakika buzluğa kaldırabilirsiniz.

Nefis cevizli dondurma tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın