Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Antep Fıstıklı Baklava

Antep Fıstıklı Baklava

Antep Fıstıklı Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 650 g baklavalık un
  • 7 yumurta sarısı
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi yoğurt
  • 1 çay kadehi Ayçiçek yağı
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

Açmak için

  • 400 g nişasta

Şerbeti için

  • 1.750 g toz şeker
  • 1 litre su

Antep Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 5-10 dakika kaynatın. Unu büyük bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  • Yumurta sarılarını ve öteki malzemeleri sırasıyla ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 5 büyük bezeye ayırın. Bu bezeleri de kendi aralarında 20 denk bezeye ufalan. Toplamda 100 minik beze elde edin.
  • Tüm bezelerin üzerini pak bir bezle örtün. Bezeleri tek tek üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Her 20 bezeyi bu biçimde açarak üst üste dizin. 20 kat olduğunda oklavayla olabildiğince ince açarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerini Antepfıstığı ile kaplayın. Öteki 20 kat bezeyi de açıp tepsiye yerleştirin.
  • 20 ’li gruplar halinde tüm bezeler ve fıstıklar bitene kadar aynı operasyonları yineleyin. Besbelli bir bıçakla dilimler kesin.
  • Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine dolaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti dolaştırın. Üzerine bir tepsi kapatın ve şerbeti sürükleyene kadar bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın