Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Su ile şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya vazgeçin. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Yumurtanın sarıları ile şekeri koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Tereyağını ilave edip iyice çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta tuz ile çırpın. Antep fıstığını mutfak robotunda çekin. Yumurta sarılı karışıma ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı sırça bir kaba yayın. Fıstıklı yumurta sarılarını ve unu katı köpük haline getirdiğiniz yumurta aklarına ilave edin. Bezenin havasını kaçırmamak için bu operasyonu kaşıkla çok dikkatli bir biçimde yapın. Karıştırma operasyonu bitince yağladığınız sırça kaba aktarın. Kaşığın tersiyle hafifçe yayıp fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp dilimleyin. Soğuk şerbeti üzerine dolaştırın. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.