Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,09
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,02
Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g mantar
  • 150 g haşlanmış yeşil mercimek 1 su kadehi
  • 2 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu kahve değirmeninde öğütün
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Mantarları kağıt havlu desteğiyle hoşça arının, deviremeyin.
  • Yeşil mercimek, mantar ve keten tohumunu mutfak robotundan çektirin.
  • Daha sonra üzerine sarımsak, maydanoz, biber ve soğanları da ekleyin.
  • Malzemeler dağılınıncaya kadar sürükleme harekâtına devam edin.
  • Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Domates salçasını tepsinin tabanına sürün ve yayın.
  • Robottan sürüklettiğiniz karışımı da tepsiye alın ve parmak uçlarınızla bastırarak her tarafa yayın.
  • Karışımı bıçakla 8 denk parçaya ufalan. Üzerine ise dilimlenmiş domates ve biber ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında vasati 35-40 dakika hakimiyetli bir biçimde pişirin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın