E- Tariflerin takipçileri değerli bayanlar bilir ki her zaman en özgün ve en nefis tarifler sizlerin beğenisine sunuluyor. Bugün ise sizler için annemin yıllardan beri bizlere dikkatle yaptığı ve benimde annemden öğrenip kendi çocuklarıma çoğu kez hazırladığım pratik bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşmaya karar verdim. Ve adını da Annemin Kurabiyesi Tarifi olarak sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Annemin Kurabiyesi gerek malzeme olarak gerekse tatbik olarak keza fazla basit ayrıca de fazla nefis olduğundan nedeniyle sizlere gönül rahatlığı ile önerebiliyorum.Evet sevgili bayanlar bugün sizlerle paylaştığım bu çök özel ve kendim için çok değerli olan tarifi uygulamanız dileği ile kolay gelsin…
Not: Bu kurabiyeye portakal kabuğu rendesi ya da ceviz, badem v.b. koyarak değişik lezzette kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
1 akarsu bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/4 margarin
1 nehir bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
3/4 su bardağı beyaz un
1/4 su bardağı kepekli un
Kurabiye Tarifi:
Unlar karıştırma kabına alınır. Oda ısısındaki margarin, 1 yumurta, toz şeker, kabartma tozu, yoğurt eklenip en ince ayrıntısına kadar yoğurulur. Kulak memesinden azıcık daha yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine alınır. 1 yumurtanın sarısı üzerlerine sürülüp pembe renk alana değin pişirilir.