Merhaba, hoş bir gün dileklerimizle. bugün sizlere Anne Poğaçası Tarifi vereceğiz. Bu gerçekten anne poğaça tarifi, takribî 50 senelik bir tarif, anneme annesinden gecen bu tarifi düşürememe lüksünüz yok.Teryağın şahane aromasını yerken sezeceğiniz bir tarif. Her zaman andırdırdığımız gibi malzemeler oda ısısında olması gerekiyor, yoksa galibiyet sağlayamazsınız.
Anne Poğaçası mayasız bir tarif, davetsiz davetliler içinde uygun bir tarif, yap-fırına at formunda bir tarif. Yanına ne yapabilirim diyorsanız, kurabiye tarifleri katagorisine bakmanızı öneririz. Yok ben pasta yapmak istiyorum diyorsanız pasta tarifleri katagorisinde istediğiniz tarifi bulmanız muhtemel. Şöyle yanına bir de kısır olsun istiyorsanız salata tarifleri katagorisinde bir çok yapma secenekli kısır tarifimize bakın deriz. Sofranızda faydanız hiç bitmesin, basit gelsin..
1 Su kadehi süt ılık
250 gram tereyağı oda ısısında
Yarım su kadehi akışkan yağ
Yarım kadehi yoğurt oda ısısında
1 yumurtanın akı
1 koli kabartma tozu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığının ucu ile karbonat
tuz
aldığı kadar un
Üzeri için : Yumurta sarısı, susam ve çörek otu
Karıştırma kabında karbonat ve yoğurdu karıştıralım takribî beş dakika bekleyelim. Vakit sonunda öbür tüm malzemeleri ilave edelim elimizle azıcık karıştıralım. Elenmiş unu azar azar harça katalım ve yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
Dilediğimiz biçim verelim az yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim susam ve çörek otu serpelim 175 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim.
Afiyet olsun….