Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,29
Anne Keki

Anne Keki

Tarifin Hikayesi

Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2-2, 5 su bardağı un (Yumurta büyüklüğüne göre değişebilir kontrollü koyalım akışkan olacak biraz)

Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve toz şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Unu kabartma tozu ve karbonatı eleyip düşük ayarda çırpıyoruz.
  3. Karışımın yarısını yağladığımız kalıba döküyoruz kalan karışıma kakaoyu ve 2 kaşık daha sütü ekliyoruz (katılaşmayı kıvam olarak açmak için)
  4. Beyaz hamurun üzerine döküyoruz.
  5. Biraz çatalla tabana değmeden karıştırıp kalıbı tezgaha vurup 170c de yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. 🌱benim fırınımda 150-160 arası iyi pişiriyor. Sizlerde kendi fırınıza göre ayar yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın