Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %-1,16
Anasonlu Gevrek

Anasonlu Gevrek

Anasonlu Gevrek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su kadehi un
  • 1 yemek kaşığı anason
  • 1 çay kadehi su
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Anasonlu Gevrek Nasıl Yapılır?

*Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve anasonu ilave edip üzerine ılık su ile zeytinyağını ilave ederek yoğurun.

*Yoğurduğunuz hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında merdane desteğiyle 3 mm inceliğinde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye bastırarak yerleştirin.

*Tepsideki hamurdan rulet ile kareler kesin. Üzerine anason serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. İsteğe göre üzerine çörekotu veya susam da serpebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın