Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,89
  • ALTIN
    %-2,53
  • BIST
    %1,15
Ananaslı Tatlı

Ananaslı Tatlı

Ananaslı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • Limonlu jöle
  • 6 dilim konserve ananas

Süsleme için:

  • 6 dondurulmuş vişne

Ananaslı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Sütü tencereye alın. Yumurtaları, un ve şekeri ilave edip tel mikser ile iyice karıştırın.
  • Devamlı karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip tencereyi ocaktan alın.
  • Jöleyi kolinin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiyi ayaklı 6 sırça servis kâsesine, üzerinde 2 parmak kalacak biçimde paylaştırın.
  • Soğuyunca buzdolabına alıp donuncaya kadar bilave ettirin. Kâseleri dolaptan alıp üzerine 2 parmak kalınlığında olacak biçimde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin.
  • Ananas dilimlerinin ortasına 1?er tane vişne yerleştirip buzdolabında donuncaya kadar bilave ettirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın