Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım…
Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurta sarılarını derince bir kasede iki misli oluncaya kadar çırpın.
Ayrı bir yerde yumurta aklarını, bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın.
Her iki karışımı una ilave edip çırpın.Karışımı yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Keki fırından alıp soğumaya bırakın.Vanilyalı krema için un, şeker ve sütü bir tencereye alın.Orta ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin.
Kaynamaya yakın vanilyayı ekleyin.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Margarini ilave edip mikserle 10 dakika kadar yüksek devirde çırpın. Ilınmaya bırakın.
Sade kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın. Soğuyan pandispanyayı enine ikiye kesin.Katlarını ananas suyu ile nemlendirin. Hazırladığınız pasta kremasını keklerin arasına yayın.
Ananası minik doğrayın.Kremanın üzerine hafifçe batırın.Islatılmış ikinci katı dikkatlice üzerine kapatın.
Çırpılmış krema ile pastanın dışını kaplayın.Beyaz çikolata granülleri ile süsleyin.Birkaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Dilerseniz, hindistan cevizi ile süslenen beyaz pasta tarifine göz atabilirsiniz.