Ananas Ve Hindistan Cevizi İle Muzlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler
110 g buğday unu
110 g bütün buğday unu
20 g rendelenmiş Hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Bir tutam tuz
2 ezilmiş muz
180 g yoğurt
2 yumurta
75 g esmer toz şeker
50 g dilimlenmiş ananas
15 g eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Ananas Ve Hindistan Cevizi İle Muzlu Ekmek Nasıl Yapılır?
Bir kapta unlar, Hindistan cevizi, karbonat, zencefil ve bir tutam tuzu karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz biçiminde açın. Başka bir kapta muz, yoğurt, yumurta, esmer toz şeker, dilimlenmiş ananas, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı karıştırın. Harcı unlu karışımın ortasına dökün. İyice karıştırıp yağlanmış dikdörtgen fırın kabına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Izgara tel üzerine alarak soğutun. Kalıptan çıkarıp iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra folyoya sarın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gşöhret dilimleyerek servis yapın.