Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ananas Ve Hindistan Cevizi İle Muzlu Ekmek

Ananas Ve Hindistan Cevizi İle Muzlu Ekmek

Ananas Ve Hindistan Cevizi İle Muzlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 110 g buğday unu
  • 110 g bütün buğday unu
  • 20 g rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Bir tutam tuz
  • 2 ezilmiş muz
  • 180 g yoğurt
  • 2 yumurta
  • 75 g esmer toz şeker
  • 50 g dilimlenmiş ananas
  • 15 g eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Ananas Ve Hindistan Cevizi İle Muzlu Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta unlar, Hindistan cevizi, karbonat, zencefil ve bir tutam tuzu karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz biçiminde açın. Başka bir kapta muz, yoğurt, yumurta, esmer toz şeker, dilimlenmiş ananas, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı karıştırın. Harcı unlu karışımın ortasına dökün. İyice karıştırıp yağlanmış dikdörtgen fırın kabına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Izgara tel üzerine alarak soğutun. Kalıptan çıkarıp iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra folyoya sarın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gşöhret dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın