2.5 su bardağı rondodan geçirilmiş yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için
2 su bardağı pudra şekeri
75 g tereyağı
100 g krem peynir
500 g küp doğranmış ananas
Yapılışı
Tabanı için rondodan geçirilmiş yulaflı bisküviyi geniş bir karıştırma kabına alın. Eritilmiş tereyağını ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşip toparlanıncaya kadar karıştırın. Karışımın yarısını kare bir fırın kabının tabanına yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Dolgusu için pudra şekeri ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Krem peyniri ve küp doğranmış ananası ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı, soğuyan bisküvili tabanın üzerine yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Kalan bisküvili karışımı ananaslı harcın üzerine yayın. 4 saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.