Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %3,72
Ananas Flambe

Ananas Flambe

Ananas Flambe Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ananas
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su kadehi esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı likör
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş badem

Ananas Flambe Nasıl Yapılır?

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin. Kenarlarını ve kabuklarını soyun. İnce dilimleyip elma ceddeceği veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada eritin. Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin. Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin. Dilimler esmerleşince tavadan alın. Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe ısıtıp, üzerlerine likör dökün. Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.

Tatlınızı, konserve ananasla da hazırlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın