Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Amonyaklı Kakao Pastası

Amonyaklı Kakao Pastası

Tarifin Öyküsü

Amonyaklı Kakao Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su kadehi süt
  • Yarım su kadehi tozşeker
  • Yarım su kadehi erimiş margarin
  • Yarım çorba kaşığı amonyak sodası
  • 1 kutu kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su kadehinden azıcık fazla şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 kutu vanilya

Amonyaklı Kakao Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kulak memesi kıvamında hamuru yoğurup üzerini streçle kapatarak yirmi dakika dinlenmeye vazgeçin.
  2. Dinlenen hamurdan altı adet beze yapın merdaneyle açın.
  3. Üzerine pastayı yapacağınız servis tabağını veya tepsi koyup kesin üzerini fazla kabarmaması için çatalla delikler açıp evvelden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar tek tek pişirin. Fırını açarken uzak durun amonyağın gazi çıkıyor. Öteki bezelere de aynı harekâtı uygulayın.
  4. Kenarlarından çıkan hamurları toplayıp bir beze daha yapın toplamda yedi beze olucak.
  5. Muhallebisi için margarin ve vanilya hariç öteki malzemeleri kesintisiz karıştırarak pişirin.
  6. Altını kapatınca katı yağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  7. İlk sıcaklığı çıkınca bir kat bisküvi bir kat muhallebi olacak biçimde pastanızı bitirin bir gece dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. 90 ’li senelerin meşhur pastasını paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz.
    Daha fazla tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın