Amerikan Usulü Muzlu Puding Tarifi İçin malzemeler
Vanilyalı puding için
Yarım su kadehi toz şeker
2 yemek kaşığı darı unu
1 tutam tuz
2.5 su kadehi süt
3 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek ka��ığı vanilya esansı
1 muz
Arası için
1 muz
Bebe bisküvisi
Üzeri için
Muz
Amerikan Usulü Muzlu Puding Nasıl Yapılır?
Toz şeker, darı unu ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın. Sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser dayanağıyla çırpın. Yumurta sarılarını da ilave edip, tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Karışımı bir sos tenceresine alın. Orta ateşte devamlı karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp bir spatula dayanağıyla karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin.
Ocaktan alıp tereyağı, vanilya esansı ve ezdiğiniz muzu ilave ederek, tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Pudingi servis kaplarına yarısını dolduracak biçimde paylaştırın. Üzerlerine kocaman kırdığınız bebe bisküvisi ve küp doğradığınız muzlardan yerleştirin. Kalan pudingi muzların üzerlerine paylaştırın.
Pudinglerinizi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat dinlendirin. Üzerlerini küp doğradığınız muz ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.