Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,11
Amarantlı Ekmek

Amarantlı Ekmek

Amarantlı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kutu kuru maya
  • 300 ml ılık su
  • 350 g bütün buğday unu
  • 150 g Amarant
  • Tuz
  • 120 g Ay çekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 50 g haşhaş tohumu
  • 50 g susam
  • 1 yemek kaşığı kepek
  • 75 ml pekmez

Üzeri için

  • Taze kekik

Amarantlı Ekmek Nasıl Yapılır?

Maya ve suyu geniş bir karıştırma kabına alın ve 15 dakika bekletin. Maya tamamen eridiğinde buğday unu, amarant ve bir tatlı kaşığı kadar tuzu ilave edip yoğurun. Ay çekirdeği içi, kimyon tohumu, haşhaş tohumu, susam ve kepeği ilave edip tekerrür yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamura pekmezi ilave edip tekerrür yoğurun. Hamuru baton bir kalıba alarak düşük ısılı fırında mayalanması için 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamuru evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Taze kekik ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın