1/2 yarım çay kadehi çekilmiş öğütülmüş keten tohumu Kahve öğütücü ile veya havanda hırpalayabilirsiniz
2 koli kare bitter çikolata
3 adet sapı alınmış çatalla iyice ezilmiş büyük çilek
1 çay kadehi robotta kuru çekilmiş tuzsuz leblebi Hazır çekilmiş leblebi tozu da alabilirsiniz
Amarant Patlaklı Ve Keten Tohumlu Çilekli Trüf Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
Amarant patlağı imali için çelik veya teflon tencereyi iyice ocakta kuru kuru ısıtın, üstüne amarntı döktüğünüz anda ponçikler patlıyor.
Püf noktası kesinlikle sallaya sallaya patlatın yoksa hemen yanar, kimileri kahverengi kimileri beyaz kalacak mesele değil.
Trüf içi için tüm bu malzemeleri karıştırıp elinizle yoğurun hafif yapışkan bir hamur olacak, 15dk buzdolabına bekletin karışımı.
O sırada benmari usulü bitterleri eritirken içine 1 çorba kaşığı da toz tarçın katın-tadı çok hoş oluyor.
İç malzemeyi buzdolabından çıkarıp elinizle biçim verin ve sıcak erimiş çikolataya bulayıp yağlı kağıda serin, buzdolabına 20-25 dakika bekletin, afiyet olsun.