Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Altın Puding

Altın Puding

Altın Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 3 çorba kaşığı şerbet
  • 200 gr konserve ananas
  • 1 havuç
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr file badem
  • 50 gr çekirdeksiz kuru üzüm
  • 50 gr kuru kayısı
  • 175 gr margarin
  • 1 su kadehi esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 su kadehi un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 50 gr ayrılınmış ekmek içi

Altın Puding Nasıl Yapılır?

  • Konserve ananasın suyunu süzüp küp küp doğrayın. Havucu arınıp rendeleyin.
  • Yuvarlak ve derin bir kalıba şerbeti ilave edin. Ananas, rendelenmiş portakal kabuğu, badem, kuru üzüm ve kayısıyı bir kapta harmanlayıp yarısını kalıba yayın.
  • Margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve margarini krema kıvamında çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ve kesintisiz karıştırarak ilave edin. Un, ekmek içi ve tarçını ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Kalan ananas, badem, kuru üzüm, kayısı ve rendelenmiş havuç karışımını hamura ilave edip iyice karıştırın.
  • Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız hamuru ilave edin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  • Fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Tepsi içindeki su bittikçe su ilave edin.
  • Pişirdiğiniz pudingi fırından alıp 10 dakika bekletin. Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp servis tabağına ters çevirip alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın