Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Alman Pastası

Alman Pastası

Alman Pastası Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 500 gr un
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta
  • 100 gr toz şeker
  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar ılık su

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 60 gr mısır nişastası
  • 2 yumurta
  • 125 gr toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • 1 kutu vanilya

Üzeri için

  • Pudra şeker

Alman Pastası Nasıl Yapılır?

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru büyük bir yuvarlak beze olarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında pişirin. Soğumaya vazgeçin. Krema için zorunlu malzemeleri tereyağı ve vanilya hariç karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ilave edin. Krema soğuduktan sonra tereyağı ilave ederek mikserle çırpın. Pişen hamuru enine ikiye kesip arasına krema doldurun. Üzerine pudra şeker serpip meyve şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.

Aromatik bir tat katmak için, çikolatalı alman pastası tarifini sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın