İlk olarak kekimizi yapıyoruz bunun için bir kaba iki yumurta ve şekerimizi koyduktan sonra blendırla güzelce çırpıyoruz.
İyice çırptıktan sonra yağını sütünü ununu ve kabartma tozunu ekleyip tekrardan çırpıyoruz kekimizin ölçüsü küçük yuvarlak borcam ölçüsündedir.
Küçük yuvarlak borcamamızın tabanına yağlı kağıdımızı döşedikten sonra kekimizi güzelce döküyoruz.
Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pişmeye bırakıyoruz kekimiz pişerken diğer yandan muhallebimizi hazırlıyoruz.
Sütümüzü şekerimizi unumuzu ve yumurtamızı koyduktan sonra güzelce çırparak pişiriyoruz çok güzel çırpılması lazım yumurtanın iyice özenmesi lazım.
Daha sonra muhallebimiz koyulaşmaya ve kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıyoruz ve tereyağını ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz ve muhallebimiz soğuduktan sonra kekimizi bir bıçak yardımı ile ikiye bölüyoruz yarısını muhallebimizi güzelce yayarak döktükten sonra ikinci parçayı üstüne ekliyoruz.
Son olarak görsellik açısından ve lezzet açısından pudra şekerimizi güzelce kekimizin üstüne serpiyoruz ve dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra güzel bir servisle ikram edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun💕💕.