3 buçuk 4 su kadehi un Un ölçüyü değişebilir hakimiyeti ilave edelim
1 fiske tuz
4 su kadehi süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 vanilin
1 kutu krem şanti
1 yumurta sarısı
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
Öncelikle kabın içerisine ılık süt, su, maya, 2 yemek kaşığı şekeri alalım ve 15 dk mayalanmaya vazgeçelim.
Kabaran maya karışımın içerisine bir adet yumurta, 125 gram tereyağı veya margarin, 5 yemek kaşığı şeker, bir fiske tuz ve unu ilave edip hoş yumuşak bi hamur elde edelim.
Hamur bu biçimde 45 dk kadar mayalanmaya vazgeçelim ve mayalandıktan sora hamurunuzu 10 -12 denk parçaya ayırıp yuvarlak pogaca biçimi verip fırın tepsisine dizin bi yarım saatte tepsi mayası verdikten sonra 175 derece fırında pişirelim.
Muhallebisi için bir tencerenin içine 4 su kadehi süt bir yumurtanın sarısı, 5 yemek kaşığı şeker şeker miktarını çoğaldırabilirsiniz
3 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı unu alıp karıştırıp koyulaşana kadar pişirelim.
Altını kapattıktan sonra içerisine bir vanilya ve bir kutu krem şanti ilave edip soğumaya vazgeçelim.
Pişen pasta hamurumuzu soğuduktan sonra altında bir parmak boşluk vazgeçecek biçimde üstünden evvel artı biçimine sonrada tekerrür çapraz bir artı biçiminde keselim.
Kestiğimiz kısımlardan içeriye sıkma torbasına boşalttığımız muhallebiyi sıkalım sunum esnasında evvel üzerine pudra şekeri dolaştıralım ve ortasına isteğe göre ceviz veya fıstıkla süsleyip servis edelim.