Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %0,56
  • BIST
    %0,29
Alman Pastası

Alman Pastası

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su kadehi ılık süt
  • 1/2 yarım çay kadehi şeker
  • 1 koli kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4.5 su kadehi un
  • 2.5 su kadehi süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kadehi şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 1 poşet krem santi
  • 1/2 yarım çay kadehi akışkan krema
  • 1 koli 80 gram sütlü yada bitter çikolata

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru ile başlayalım.
  2. Ilık süt, maya, şekeri bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Ardından yumurta, tuzu ilave edip karıştıralım.
  4. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  5. 1 saat mayalanmaya vazgeçelim.
  6. Bu arada bir tencereye 2. 5 su kadehi sütü, yumurta sarılarını, şekeri, nişastayı ve unu ilave ederek pişirelim.
  7. Pişen muhallebiye vanilya ve krem şantiyi ilave ederek iyice mikserde çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
  8. Üzeri için akışkan kremayı ocakta bir taşım kaynatalım.
  9. Çikolataları içine ilave ederek eritelim ve onu da kenara alalım.
  10. Ardından mayalanan hamurumuzu bezelere ayırarak yağlanmış fırın tepsisine koyalım.
  11. 20 dk tepsi mayası yapalım ve tepsi mayası gelen hamurumuzu 180 derecede 25 dk pişirelim.
  12. Fırından çıkan pastalarımızın üzerine bez örtüp 10 dk dinlendirelim.
  13. Soğuyan mayalılarımızın arasını açarak kremamızdan sürelim.
  14. Üzerini de çikolataya daldıralım ve servis tabağına alalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın