Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %0,56
  • BIST
    %0,29
Alman Pastası

Alman Pastası

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 ml süt
  • 1 yumurta (İsteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Pastamızın keki için derin bir kaba yumurta ve şekeri alalım, beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ilave edelim iyice karışana kadar çırpalım.
  3. Kek harcımızı pişirme kağıdının üstüne dökelim üzerini hafifçe düzeltelim.
  4. Kekimizi önceden ısıtılmış 160 derecede.
  5. Fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dk pişirmeye bırakalım.
  6. Pişen kekimin aldıktan sonra soğumaya bırakalım bu sırada pastanın kremasını hazırlayalım.
  7. Uygun bir tencereye süt, yumurta, şeker ve unu alalım. Malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  8. Bu krema da yumurta kullanımı isteğe bağlı isterseniz kullanmaya bilirsiniz. Ben kullanmadım ama siz kullanabilirsiniz.
  9. Tereyağı ve vanilyayı ekleyerek güzelce çırpalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan kekimizi kolayca kalıbından çıkarıp, pişirme kağıdını çıkaralım servis tabağına yerleştirelim.
  11. Büyükçe bir bıçak yardımıyla kekinizi dikkatli bir şekilde ortadan ikiye bölelim.
  12. Üst parçasını kaldırıp kenara aldıktan sonra soğuyan kremamızın tamamını kekin üzerine eşit bir şekilde yayalım.Diğer kek parçamızı üstüne koyalım.
  13. 3-4 saat buzdolabına bekletelim😀.Pudra şekeri serpelim üzerine.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın