Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %0,56
  • BIST
    %0,29
Alman Pastası

Alman Pastası

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 nehir bardağı süt
  • 3 nehir bardağı un
  • 1 çay bardağı değişken yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı un
  • 1 nehir bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kapa kek için 2 adet yumurta ile 1, 5 dere bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  2. daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, değişken yağ, kabartma tozu, vanilya ekleyerek çırpın.
  3. Hamuru yağlamış olduğunuz kalıba dökün.
  4. Keki 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye değin takriben 20-25 dakika pişirin.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
  6. Krema için yukarıda açıklanmış malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
  7. Krema hazırlanmış olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
  8. Keklerin arasına bütün kremayı dökün ve eşit olarak yayınlama.
  9. Kekin üstteki kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın