Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın.
Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayınca ocaktan alıp margarin ve vanilya ilave edip karıştırın. İsterseniz 1 kutu çikolata da ilave edebilirsiniz.
Islatılmış bir kalıba veya silikon kalıplara dökün.
Kabınızın sırça olmamasına dikkat edin.
Tepsiye döküp dilim dilim de servis edebilirsiniz.
Oda ısısına geldikten sonra derin dondurucuya koyup iyice donana kadar, takribî 8-10 saat bekleyin. Ben akşamdan yapıp sabaha kadar beklettim. Donan frigoyu ters çevirerek kalıptan çıkarın. Çok sert olduğundan 10-15 dk kadar dışarda azıcık yumuşamasını bekleyip harcayın.
Daha fazla oda ısısında bekletirseniz puding kıvamına geliyor, seçim sizin. Sınayacak olanlara afiyet olsun.