Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Alaçatı ’Dan Lor Tatlısı

Alaçatı ’Dan Lor Tatlısı

Alaçatı ’Dan Lor Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yaz portakalı
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 8-10 adet çilek
  • 250 g kuru kayısı
  • 1 yemek adalȩığı çiçek balı
  • 1 çay adalȩığı rendelenmiş taze zencefil
  • 300 g lor peyniri
  • File Antep fıstığı

Alaçatı ’Dan Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları bir tencereye aldıktan sonra portakal suyu ve balı ilave ederek pişirip ocaktan alın. Hafifçe soğuduktan sonra zencefili ilave edin ve blender ’dan geçirerek püre haline getirin. Servis kuplarına hazırladığınız püreyi, lor peynirini ve çilek dilimlerini kat kat paylaştırın. Üzerlerini çilek dilimleri ve  le Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Genellikle çay ile beraber servis edilen pratik lor tatlısına buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın