Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,61
  • EURO
    %-0,42
  • ALTIN
    %-0,56
  • BIST
    %-0,60
Alaca Pilav

Alaca Pilav

Alaca Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su kadehi nohut
  • Yarım su kadehi barbunya
  • 1 su kadehi pilavlık bulgur
  • 1 su kadehi baldo pirinç
  • 5 su kadehi su
  • 80 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Alaca Pilav Nasıl Yapılır?

Nohut ve barbunyayı bir gece ayrı tencerelerde suda bekletin. Ertesi gün tavuk suyunu ilave edip hepsini beraber haşlayın. Üzerine pirinç ve bulguru ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tereyağını da ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı biçimde 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın