Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Yoğurdu, ılıtılmış tereyağını, karbonatı ve ceviz içini üzerine ilave edin.
Son olarak irmik ve peyniri de ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğurmaya devam ederken unu da azar azar ilave edin ve kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun elinize hafifçe yapışması bayağıdır. Bu vaziyet için elinizi çok az ölçüde suyla nemlendirebilirsiniz.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra mekik biçimi verin.
İsterseniz üzerlerini tam haldeki bademle süsleyebilirsiniz. Biçim verdiğiniz tatlıları, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tatlıları, evvelden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar takribî 35-40 dakika pişirin.
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri minik bir tencereye aktarıp kısık ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
Soğuttuğunuz şerbeti, sıcak tatlıların üzerine dolaştırarak dökün. Tatlıların şerbeti sürüklemesi için en az 2-3 saat kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, dondurma ile beraber servis edilen banal lor tatlısı tarifini de sınayabilirsiniz.