Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Akşehir Lor Tatlısı

Akşehir Lor Tatlısı

Akşehir Lor Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kilogram tuzsuz lor peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 çay kadehi eritilip ılıtılmış tereyağı
  • 1 koli karbonat 5 g
  • 1 su kadehi ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 su kadehi irmik
  • Alabildiği kadar un

Şurubu için:

  • 4 su kadehi şeker
  • 4 su kadehi su
  • 1/2 limonun suyu

Akşehir Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kabın içine kırın. Yoğurdu, ılıtılmış tereyağını, karbonatı ve ceviz içini üzerine ilave edin.
  • Son olarak irmik ve peyniri de ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğurmaya devam ederken unu da azar azar ilave edin ve kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun elinize hafifçe yapışması bayağıdır. Bu vaziyet için elinizi çok az ölçüde suyla nemlendirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra mekik biçimi verin.
  • İsterseniz üzerlerini tam haldeki bademle süsleyebilirsiniz. Biçim verdiğiniz tatlıları, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Tatlıları, evvelden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar takribî 35-40 dakika pişirin.
  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri minik bir tencereye aktarıp kısık ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip, 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
  • Soğuttuğunuz şerbeti, sıcak tatlıların üzerine dolaştırarak dökün. Tatlıların şerbeti sürüklemesi için en az 2-3 saat kadar beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, dondurma ile beraber servis edilen banal lor tatlısı tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın