Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %-1,01
Akdeniz Usulü Somon Balığı

Akdeniz Usulü Somon Balığı

Akdeniz Usulü Somon Balığı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr somon balığı
  • 1 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • Yarım kereviz
  • 1 havuç

Sos için

  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yemek kaşığı küp doğranmış domates
  • 2 sivri biber
  • 1/3 havuç
  • 1/3 kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yaprak fesleğen
  • 2 siyah zeytin
  • 2 yeşil zeytin
  • 1 yemek kaşığı balık suyu
  • 1 yemek kaşığı balzemik sirkesi

Akdeniz Usulü Somon Balığı Nasıl Yapılır?

  • Minik bir tencereye ince doğranmış soğan, defne yaprağı, küp doğranmış kereviz ve havucu alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek kaynatın.
  • Tencerenin üzerine delikli süzgeci yerleştirin. Arınılmış somon balıklarını süzgecin üzerine alıp üzerini kapatarak takribî 5-10 dakika buğuda haşlayın.
  • Diğer tarafta sosu için lüzumlu tüm malzemeleri minik doğrayıp bir kapta harmanlayın. Üzerini geçecek kadar suda çok az haşlayın.
  • Ilınınca, tuz, zeytinyağı, balık suyu, balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın. Somonları servis tabağına alın. Sosu üzerine paylaştırıp taze çekilmiş karabiber serperek servis yapın.

Farklı bir sos için, balık soslarından faydalanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın