Malzemeler
Sosu için
Nohudu bir gece evvelden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklu kırmızı mercimeği yıkayın. Tencereye mercimeği, kabuklarını atadığınız sarımsakları, taze kekik dallarını, defneyapraklarını aktarın. Üzerine 2 su kadehi sıcak su ilave ederek mercimekleri orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeklerin suyunu süzüp sarımsakları, taze kekik dallarını ve defne yapraklarını çıkarın. Mercimekleri salata kasesine alın. Üzerine haşlanmış nohut, darı, tavla çeperi büyüklüğünde doğradığınız kırmızıbiber, siyah zeytin, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edip karıştırın. Sos için lüzumlu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra salatanın üzerine dolaştırın ve harmanlayın. Son olarak tavla çeperi büyüklüğünde doğradığınız beyaz peyniri salatanın üzerine ilave edin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirip servis yapın.