Akdeniz Rüzgârı Renkli Salata Tarifi İçin malzemeler
1 demet andiv İtalyan marulu
1 demet yeşil lollo rosso İtalyan kıvırcığı
1 demet kırmızı lollo rosso
1 kırmızı soğan
100 gr hindi füme
1 salatalık
50 gr yarım ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
100 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Akdeniz Rüzgârı Renkli Salata Nasıl Yapılır?
Tüm yeşillikleri arınıp yıkayın ve kocaman kocaman doğrayın. Kırmızı soğanı atayıp ulusalar halinde doğrayın.
Salatalığı atayıp ince ince dilimleyin. Hindi fümeyi kare dilimler halinde doğrayın.
Hazırladığınız yeşillikleri ve malzemeleri renk başkalaşımlarına göre servis tabaklarına paylaştırırak yerleştirin.
Hindi füme dilimlerini kocaman doğranmış salataların üzerine serpiştirin.
Labne peyniri, rendelenmiş kaşarpeyniri, limon suyu, tuz ve kırmızı pul biberi ayrı bir kâsede akışkan krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Zeytinyağını kremaya azar azar ilave edip çırpın.
Hazırladığınız peynirli sosu salataların üzerine dolaştırıp hafifçe harmanlayın. Yarım cevizleri ve salatalık dilimlerini rastgele yerleştirin. 5 dakika bekletip servis yapın.
Afiyet olsun.
Peynir ve sebzeler eşliğinde sunulan renkli salata tarifine göz atmayı unutmayın.