Ahududulu Ve Çikolatalı Tartölet Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
113 gr tereyağı
3/2 su kadehi toz şeker
1 yumurta sarısı
150 gr un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su kadehi ahududu reçeli
200 gr çikolata
150 ml krema
Süslemek için
Yarım su kadehi ahududu
Rendelenmiş çikolata
Nane yaprakları
Ahududulu Ve Çikolatalı Tartölet Nasıl Yapılır?
Şeker ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurta sarısını ilave edip karıştırın. Un ve kakaoyu ilave edin. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
Merdane ile hamuru açıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin ve 30 dakika buzdolabında soğutun.
Kalıpları buzdolabından alıp 180 dereceye ayarlanmış fırına yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Soğumaya vazgeçin.
Tartölet tabanlarına 1 yemek kaşığı kadar ahududu reçeli dökün. Kremayı ısıtıp çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.
Karışımı tartölet kalıplarına paylaştırın ve donuncaya kadar bekletin. Üzerini çikolata rendesi, ahududu ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yeni tatlar keşfetmek için, çikolatalı tart tarifinden esin alabilirsiniz.