Ahududulu Ve Çikolatalı Tart Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
100 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
1 yumurta
Yarım çay kaşığı vanilya
3 su kadehi un
1 tutam tuz
İç harcı için
180 gr ahududu
20 gr pudra şekeri
200 gr bitter çikolata
135 gr tereyağı
2 yumurta
2 yumurta sarısı
35 gr toz şeker
Üzeri için
50 gr pudra şekeri
250 gr ahududu
Ahududulu Ve Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Süratli hareketlerle yoğurup hamuru streç folyoya sarın.
Buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru tart kalıbından daha büyük açıp içi yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlardaki aşırılıkları bıçakla kesin.
Hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve kuru bakliyatı kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Tartı fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın.
Çikolatalı ve ahududulu dolguyu hazırlamak için, 180 gr ahududu ve pudra şekerini bir çatal desteğiyle ezip tart hamurunun içine yayın.
200 gr çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve azıcık soğuması için bekletin. Yumurtalar, yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta çırpın.
Bir spatula desteğiyle çikolatalı karışımı yumurtalara ilave edip karıştırın. Karışımı ahududu yaydığınız tabanın üzerine döküp düzleyin.
180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın. Pudra şekeri ve ahududuları karıştırıp püre haline getirin. Tartın üzerine yayıp oda ısısında 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.