Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın. Sarıların üzerine şekeri ilave edip mikser ile iyice çırpın.
Beyazlarını da bir tutam tuz ile pak ve kuru mikser uçları kullanarak kar haline gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kasede kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını ilave edin ve hafif çırpın.
Yumurta aklarını söndürmeden spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve karışımı yağlanmış 30×30 boyutunda kare bir fırın kabına döküp spatula ile düzleştirin.
Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye alın.
Toz şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Kaynatmadan ateşten alın ve soğumaya vazgeçin. Fırından çıkan keki karelere ayrılın ve üzerine süt şerbetini dolaştırın.
Tamamen sütü sürükleyene kadar bekletin.Üzeri için; ahududuları blender ile sürükleyip bir sos tenceresine alın. Şekeri ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
Nişastayı su ile eritip ahududuya ilave edin ve koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp bir kenarda ara ara karıştırarak soğutun.
Tatlının üzerini sosla kaplayın. Üzerini meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis karamel soslu trileçe tarifine göz atabilirsiniz.