Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Ahududulu Trileçe

Ahududulu Trileçe

Ahududulu Trileçe Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 5 yumurta
  • 250 g tozşeker
  • 300 g un
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu

Şerbeti için

  • 1 litre light süt
  • 500 g krema
  • Yarım su kadehi toz şeker

Üzeri için

  • 150 g frambuaz
  • 100 g böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı darı nişastası
  • Yarım çay kadehi su

Ahududulu Trileçe Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaselere ayırın. Sarıların üzerine şekeri ilave edip mikser ile iyice çırpın.
  • Beyazlarını da bir tutam tuz ile pak ve kuru mikser uçları kullanarak kar haline gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir kasede kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Yumurta sarılarını ilave edin ve hafif çırpın.
  • Yumurta aklarını söndürmeden spatula ile yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve karışımı yağlanmış 30×30 boyutunda kare bir fırın kabına döküp spatula ile düzleştirin.
  • Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için; süt, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye alın.
  • Toz şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. Kaynatmadan ateşten alın ve soğumaya vazgeçin. Fırından çıkan keki karelere ayrılın ve üzerine süt şerbetini dolaştırın.
  • Tamamen sütü sürükleyene kadar bekletin.Üzeri için; ahududuları blender ile sürükleyip bir sos tenceresine alın. Şekeri ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
  • Nişastayı su ile eritip ahududuya ilave edin ve koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp bir kenarda ara ara karıştırarak soğutun.
  • Tatlının üzerini sosla kaplayın. Üzerini meyve ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis karamel soslu trileçe tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın