Dağ çileği olarak da bilinen Ahududu aldım, alırken aklımda Ahududulu Pasta yapmak vardı fakat öbür bir şey olsun istediğim için Ahududulu Sufle yapmaya karar verdim.
Ağaççileği böğürtlene benzeşen dikenli çalılarda yetişen çok iyi bir meyvedir. Doğada kendiliğinden yetişmektedir verdiği meyve ise dut meyvesine benzetilmektedir. İçeriğinde Protein, provitamin A, vitamin C, karbonhidrat, selüloz gibi bileşenler bulunmaktadır. Şuruplar Reçeller yapılırken ara sıra likör yapımında da kullanılabilir. Dileyenler de meyve olarak da yiyebilir.
Ahududu meyvesinin insan üzerinde Kabız giderici, idrar söktürücü, hazmettirici, iştah açıcı, mikrop öldürücü, alev düşürücü, yatıştırıcı gibi etkileri vardır.
Faydaları: Kanı arıtma, tansiyonu düşürme, vücuttaki zehirli maddelerin temizlenmesi, idrar söktürmesi, Kabızlığı gidermesi ve insanı enerjik tutması gibi öyle çok faydası bulunmaktadır.
4 karakter
Hazırlık suresi; 10 dakika
Pişirme suresi: 25-30 dakika
Güçlük derecesi: 2
Maalzemeler
3 yemek yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
Sufle
3 yemek kaşığı tereyağı
100 gr. toz şeker
2 yemek yemek kaşığı un
180 ml. süt
300 gr. çatalla ezilmiş taze ahududu
6 adet kocaman yumurtanın akı
Pudra şekeri (serpiştirmek için)
• Fırınınızı 180 derecede ısıtın. 4 adet 300 ml. hacimli sufle kabının içine bir fırça ile eritilmiş tereyağı sürün.
• İçlerine şeker serpiştirin ve fazlasını bir tabağa geri boşaltın. Sufle kaplarını bir tepsiye koyun ve bekletin.
• Sufle: Tereyağını minik bir tencereye koyun ve orta ateşte eritin. Unu içine ekleyin, aralıksız karıştırarak 1 dakika pişirin. Ocaktan alın ve sütü derece derece içine eklerken tahta bir kaşıkla karıştırın.
• Tencereyi baştan ateşe koyun. Aralıksız karıştırarak koyulaşıp kaynamaya başlayana kadar 5 dakika daha pişirin. Ateşi kısın ve karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin.
• Karışımı orta tepe bir vahşi aktarın. Şeker ile ezilmiş ahududuları içine ekleyerek karıştırın.
• Yumurtaların akını geniş bir kabın içinde sertleşene değin yüksek hızda mikser ile çırpın.
• Yumurta karından 1 yemek yemek kaşığı dolusu alarak ahududulu karışımın içine yedirin. Kalan yumurta karını da içine azar azar yedirin.
• Hazırladığınız karışımı sufle kaplarının içine bölüştürün. Üzerlerini bir kaşığın tersi ile düzeltin.
• Kalıpları fırına verin ve sufleler kabarıp üzerleri sertleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
• Üzerlerine pudra şekeri serpiştirip anında servis yapın.