Pandispanya için
Dolgusu için
Üzeri için
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz. Pandispanya için, yumurta akları ile şekeri çırpın. Yumurta sarılarını ilave edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin. Mutfak bezine kağıt üstte kalacak biçimde ters çevirip soğumaya vazgeçin.
Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. 85 gr toz şeker ile suyu tencerede kaynatın. Yumurta aklarını kalan şeker ile iyice çırpın. Yumurta aklarına şerbeti ince ince akıtarak çırpın.
Ahududuları bir tencereye aktarıp orta ateşte pişirin ve püre haline getirin. Toz jelatini çok az suyla nemlendirin ve sıcak ahududu püresine ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Geniş bir kasede üç harcı birbirine karıştırın.
Yuvarlak derin bir kalıp ya da kaseyi streç film ile kaplayın. Pandispanyayı dört parmak kalınlığında şerit halinde kesin ve kalıbın yan duvarlarına yerleştirin. Ahududulu karışımı döküp kalan kekleri üzerine kapatın ve 3-4 saat derin dondurucuda bekletin. Ters çevirip üzerini ahududu ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.