Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,25
Ahududulu Profiterol

Ahududulu Profiterol

Ahududulu Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 50 gr tereyağı
  • 125 ml su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr un
  • 2 büyük boy yumurta

Dolgusu için

  • 600 ml süt
  • 3/4 çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi un
  • 1 yemek kaşığı darı nişastası
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kadehi ahududu

Üzeri için

  • 200 gr beyaz çikolata
  • Pembe jel yiyecek boyası
  • Ahududu

Ahududulu Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tereyağı, su, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Unu bir seferde ilave edip hamur derleninceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alarak mikserle 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Hamuru tatlı kaşığı dolusu yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 220 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip ısıyı 190 dereceye indirin ve kızarıncaya kadar takribî 10 dakika daha pişirin.
  • Fırından alarak soğumaya vazgeçin. Krema için tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte aralıksız karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp ılınıncaya kadar karıştırın. Ahududuları ilave edip karıştırdıktan sonra düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve topların içine kremayı sıkın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip jel boya ile renklendirin. Her bir topu çikolataya daldırıp üzerine birer ahududu yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın