Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,55
  • BIST
    %-0,25
Ahududulu Parfe

Ahududulu Parfe

Ahududulu Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi böğürtlen
  • Yarım su kadehi tozşeker
  • 2 yumurta
  • 1 koli sade kremşanti
  • 1 su kadehi çilekli süt

Ahududulu Parfe Nasıl Yapılır?

Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in meyveli tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.

Tozşeker ve 1 su kadehi kadar böğürtleni mutfak robotunda veya çatalla iyice ezin.

Yumurta sarıları ve aklarını ayırıp ayrı kaplarda çırpın. Kremşantiyi hazırlamak için çilekli süt ve şantiyi çırpıp buzlukta 15-20 dakika bekletin.

Buzlukta beklettiğiniz krem şantinin içine sırasıyla; yumurta akları, yumurta sarıları ve tozşekerli karışımı ilave edip mutfak robotunda iyice karıştırın. Kalan böğürtlenleri ilave edip kaşık dayanağıyla itinayla karıştırın. Karışımı dikdörtgen bir sırça kalıba dökün. Buzlukta en az 3-4 saat dondurun. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın