Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ahududulu Panna Cotta

Ahududulu Panna Cotta

Ahududulu Panna Cotta Tarifi İçin malzemeler

  • 400 ml süt 2 su kadehi
  • 400 ml krema
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 8 yaprak jelatin

Frambuaz sosu için:

  • 250 frambuaz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kadehi su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı vanilya

Ahududulu Panna Cotta Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema ve şeker orta  boy tencereye ilave edilip kaynayana kadar pişirilir.
  • Kaynayıp altı kapatılan karışıma vanilya ilave edilip iyice yedirilir.
  • Bir kasenin içerisine jelatinler kırılıp üzerine geçecek kadar su ilave edilip yumuşayana kadar bekletilir. 5-10 dk
  • Yumuşayan jelatinler ocaktan alınan tenceredeki karışıma ilave edilir iyice karıştırılarak tamamen çözülene kadar yedirilir
  • Hazırlanan karışım kaselere boşaltılır. Oda sıcaklığına gelince buz dolabında soğumaya bırakılır.
  • Frambuaz sosu için; Vanilya hariç tam malzeme ufak bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Altı kapatılan sosa vanilya ilave edilip tekerrür karıştırılır.
  • Tamamen soğuyan tatlımız ister bir tatlı tabağına ters çevirip isterseniz olduğu biçimiyle üzerine isteğiniz ölçüde sos ilave edilip servise hazır hale gelmiş olacak. AFİYET OLSUN….

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın