2 yemek kaşığı kakao ve un Su kadehine kakaoyu koyun. üzerini bitirecek kadar un ilave edin. toplam 1 su kadehi olacak
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kutu krem şanti
1,5 çay kadehi süt
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
2 su kadehi hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 ml süt kreması
120 gram bitter çikolata
Ahududu
Damla çikolataları
Ahududulu Kokostar Tarifi Yapılışı
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım. Bunun için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp, köpük köpük olana kadar takribî 5 dakika çırpalım.
1 yemek kaşığı sıcak su ilave edip karıştıralım. Kakao un ve kabartma tozunu eleyerek, karışıma ilave ederek spatula ile karıştıralım.
Hamuru 26 cm çapında yuvarlak bir kalıba dökün, 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim.
Fırından almadan evvel pandispanyaya bir kürdan daldırarak içinin hamur olup olmadığını test edin. Kürdan kuru çıkıyorsa pandispanya olmuştur.
Kokostar kısmı için krem şantiyi süt ile birlikte çırpıp 1 yemek kaşığı eritilip ılıtılmış tereyağını ilave edin yine çırpın. 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su kadehi hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştıralım.
Pandispanyayı ayarlı pasta çemberinin içine koyun. Pasta çemberi pastanızın düz çıkmasını sağlar. Çember yoksa da olur.
Pandispanyayı 1 su kadehine yakın sütle nemlendirin. Üzerine coco star kremayı döküp yayın. Dolaba kaldırıp takribî bir saat bekletin.
Çikolatalı ganaj için kremayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyup karıştırarak ılıtalım kırılmış olduğumuz çikolataları içine ilave edip erimesini sağlayıp ocaktan alın. Ganajı kokostar pastanın üzerine döküp yayılım.
Pastamız dolapta en az 2 saat dinlendirelim. Dinlenen pastanın üzerine yine erimiş çikolata sıkarak süsleme yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun!.