Ahududulu Jöleli Islak Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
1 çay kadehi toz şeker
3 buçuk yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kase dondurulmuş ahududu püresi
1 çay kadehi toz şeker
2 su kadehi su
400-500 gram tuzsuz labne peyniri
1 koli krem şanti kolisinde yazan biçimde hazırlayın ve süslemek için de bir kısmını ayırabilirsiniz
2 buçuk su kadehi su
1 çay kadehinden 2 parmak fazla toz şeker
1 ufak kase dondurulmuş ahududu jölesinde başka kırmızı meyveler de kullanabilirsiniz
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Ahududulu Jöleli Islak Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
Keki için yumurtalar ve toz şeker köpük köpük olana kadar mikser ile çırpılırken su ilave edilir.
Un, nişasta, kabartma tozu ve kakao elekten geçirilir ve karışıma ilave edilir.
Kek karışımı yağlanmış borcama dökülür ve evvelden ısıtılmış 180 nehirde pişirilir. Piştikten sonra soğuması beklenir.
Şerbeti için ahududu püresi, tozşeker ve su bir tencereye alınır ve kaynadıktan sonra 10 dakika pişirilir.
Soğumuş kekin şerbeti iyice sürüklemesi için heryeri kürdanla delinir ve üzerine sıcak şerbet dökülür.
Labne kreması için malzemeleri bir kaba alınır ve iyice çırpılır, soğumuş şerbetli kekin üzerine dökülür.
Jölesi için tam malzemeler bir tencereye alınarak koyulaşana kadar pişirilir. Ben jölesinde de ahududu kullandım ama başka kırmızı meyveler de kullanabilirsiniz.
Jöle ılıdıktan sonra kekin üzerine dökülür. Bir gece veya zamanınız yoksa en az 3-4 saat dolapta bekletilir. Ayırdığınız kremşantiyle dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun