Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ahududulu İrmik Tatlısı

Ahududulu İrmik Tatlısı

Ahududulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Alt Taban için:

  • 1 su kadehi kabuksuz yer fıstığı seçenek: kaju, fındık, ceviz
  • 20 adet gün kurusu kayısı seçenek: 20 adet hurma 
  • 3 yemek kaşığı su

Orta kat için:

  • 2 su kadehi dilediğiniz çeşit süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2  yemek kaşığı bal 

Üst kat için:

  • 2 su kadehi donmuş ahududu seçenek böğürtlen, erik, vişne, çilek, şeftali
  • 1 yemek kaşığı bal 

Ahududulu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Alt taban için lüzumlu malzemeleri rondoda sürükleyip yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak bir kalıba bastırarak yayın ve dondurucuda dinlenmeye vazgeçin.
  • Orta kat için bal hariç değişik malzemeleri hepsini pişirme kabına koyup karıştırarak pişirin.
  • Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alıp bal ilave edin.
  • Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı dondurucudaki alt taban hamurumuzun üzerine dökün ve tekerrür dondurucuda dinlendirin.
  • Frambuazları marmelat haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ekleyin.
  • Hazırladığımız marmelatı dondurucuda dinlendirdiğiniz kısmın üstüne dökün ve 2-3 saat daha dondurucuda dinlendirin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın