Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 24.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Tatlı Tarifleri
»
Ahududulu İrmik Tatlısı
Facebook
Twitter
Google+
26 Nisan 2021
0
328
+
-
Ahududulu İrmik Tatlısı
Ahududulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Alt Taban için:
1 su kadehi kabuksuz yer fıstığı seçenek: kaju, fındık, ceviz
20 adet gün kurusu kayısı seçenek: 20 adet hurma
3 yemek kaşığı su
Orta kat için:
2 su kadehi dilediğiniz çeşit süt
3 yemek kaşığı irmik
1/2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
Üst kat için:
2 su kadehi donmuş ahududu seçenek böğürtlen, erik, vişne, çilek, şeftali
1 yemek kaşığı bal
Ahududulu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Alt taban için lüzumlu malzemeleri rondoda sürükleyip yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
Elde ettiğiniz hamuru yuvarlak bir kalıba bastırarak yayın ve dondurucuda dinlenmeye vazgeçin.
Orta kat için bal hariç değişik malzemeleri hepsini pişirme kabına koyup karıştırarak pişirin.
Kıvamı iyice koyulaştığında ocaktan alıp bal ilave edin.
Elde ettiğimiz koyu kıvamlı karışımı dondurucudaki alt taban hamurumuzun üzerine dökün ve tekerrür dondurucuda dinlendirin.
Frambuazları marmelat haline gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bal ekleyin.
Hazırladığımız marmelatı dondurucuda dinlendirdiğiniz kısmın üstüne dökün ve 2-3 saat daha dondurucuda dinlendirin. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Frambuazlı İrmik Tatlısı Tarifi: Frambuazlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? | Lezzet
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Sabayon Sos Ve Çikolata Topları
Önceki Yazı
Amonyaklı Pasta
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı