Ahududuları bir sos tenceresine alın. Yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Toz jelatini bir kaseye alın.
Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar su ilave edip, 10 dakika bekletin. Labne peyniri, krema, bir koli vanilya ve toz şekerinin yarısını bir karıştırma kabına alın.
Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. Soğuyan ahududuları ve katılaşan jelatini karışıma ilave edin.
Hazır pasta tabanını kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yerleştirin. Üzerine ahududulu karışımı yayın. Dondurucuda 2 saat dinlendirin.
Süt, kalan toz şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın. Kaynatmadan hafif ısıtın. Güllaç yapraklarını bir tepsiye alın. Ilık sütlü karışımı üzerine gezdirerek ıslanmasını sağlayın.
Islanan güllaç yapraklarını dondurucudan çıkarttığınız pastanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1 saat daha dinlendirin. Üzerini böğürtlen ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Ev üretimi cevizli güllaç tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.