Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ahududulu Güllaç Pasta

Ahududulu Güllaç Pasta

Ahududulu Güllaç Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g frambuaz
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 200 g labne peyniri
  • 400 ml krema
  • 2 koli vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 kat hazır pasta tabanı
  • 3 güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için

  • Böğürtlen Antep fıstığı

Ahududulu Güllaç Pasta Nasıl Yapılır?

  • Ahududuları bir sos tenceresine alın. Yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Toz jelatini bir kaseye alın.
  • Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar su ilave edip, 10 dakika bekletin. Labne peyniri, krema, bir koli vanilya ve toz şekerinin yarısını bir karıştırma kabına alın.
  • Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser takviyesiyle çırpın. Soğuyan ahududuları ve katılaşan jelatini karışıma ilave edin.
  • Hazır pasta tabanını kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yerleştirin. Üzerine ahududulu karışımı yayın. Dondurucuda 2 saat dinlendirin.
  • Süt, kalan toz şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın. Kaynatmadan hafif ısıtın. Güllaç yapraklarını bir tepsiye alın. Ilık sütlü karışımı üzerine gezdirerek ıslanmasını sağlayın.
  • Islanan güllaç yapraklarını dondurucudan çıkarttığınız pastanın üzerine yerleştirin. Buzdolabında 1 saat daha dinlendirin. Üzerini böğürtlen ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Ev üretimi cevizli güllaç tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın